top of page

CROSS - COUNTRY  CK Přestavlky

Pro cross-country je typická jízda v poměrně těžkém terénu. Jezdí se převážně na nezpevněných lesních cestách a singletracích. 

XC (zkratka z angl. cross country) nebo-li volně přeloženo volná jízda terénem, je obecně nejrozšířenějším druhem terénní cyklistiky. Pod XC lze zahrnout turistické projížďky krajinou po lesních a polních cestách i fyzicky a technicky náročné trasy v horském terénu. V závodním pojetí se jedná o závody na několik kilometrů dlouhých okruzích zpestřených kratšími výjezdy a sjezdy a technickými pasážemi. 

Kola na cross-country patří k nejlehčím horským kolům. Ty nejlehčí mají pouhých 7–8 kg. Disponují odpruženou přední vidlicí a některá i zadním odpružením v podobě tlumiče. Geometrie rámu umisťuje jezdce do lehce vzpřímenější pozice.

Jelikož je cross-country vcelku nebezpečná disciplína, musejí mít jezdci také patřičnou ochranu. Základem je cyklistická helma, ale i dres nebo rukavice dokáží při pádu alespoň trochu zamezit zranění.

Přestavlcký vlk je určen pro širokou veřejnost v kategorii muži, ženy i děti, pořádaný v obci Přestavlky u Roudnice nad Labem.Trasa se nachází v obci Přestavlky, okres Litoměřice, 10km od Roudnice nad Labem. Měří cca 6km, a je celoročně udržována a značena.

IMG_5217_edited.jpg
bottom of page